Ne demek?

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında duman ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kullanılan kapı fitili kucakin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa daha konuşu kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim katkısızlanabilir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı alelumum 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısında kilit ve dal mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal örutubet taşımakta olup maliyetten kısmak amacıyla antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak kayran belirlenmelidir.

Yangın Kapısı Elbette Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın kapısı yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın kolay bir itmesi ile içeriden hariçya hakikat açılmaktadır.

 60dk ve 120dk gibi yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri hakkında malumat alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın takkadak insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi bâtınin yangın kapısı son mertebe eleştiri bir öneme sahiptir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya evgin bir boyut takkadak insanların ferah bir itmesi ile dâhilen dışarıya mevsuk açılmaktadır.

çoğu kez yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, bunalım anlarında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Report this wiki page